Architecten en studiebureau’s

Waarom Tender SMART?

Een smart tendering software oplossing is een technologische oplossing die het traditionele aanbestedingsproces verbetert en optimaliseert door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, automatisering en data-analyse.

Tender SMART helpt overheidsinstanties, organisaties en bedrijven om efficiënter, transparanter en effectiever aanbestedingen uit te voeren en geschikte leveranciers te selecteren voor hun projecten.

De belangrijke kenmerken en functionaliteiten van een smart tendering software oplossing zijn:

\

Geautomatiseerde aanbestedingscyclus:

De software automatiseert verschillende stappen in het aanbestedingsproces, waaronder het opstellen van de aanbestedingsdocumenten, het publiceren van de aankondiging, het ontvangen van biedingen en het evalueren van inschrijvingen.

\

E-aanbesteding:

Het maakt gebruik van elektronische middelen en platforms om aanbestedingsprocedures uit te voeren, waardoor papierwerk wordt verminderd en het hele proces digitaal verloopt.

\

Slimme prijsvergelijking:

De software maakt gebruik van algoritmen en gegevensanalyse om prijsvoorstellen van verschillende leveranciers te vergelijken en te evalueren op basis van objectieve criteria.

\

Gegevensgestuurde besluitvorming:

Door gebruik te maken van historische gegevens, benchmarks en prestatie-informatie, helpt de oplossing bij het nemen van datagestuurde beslissingen bij het selecteren van de beste aanbiedingen.

\

Transparantie en compliance:

Het bevordert transparantie in het aanbestedingsproces door alle communicatie, documentatie en interacties tussen de overheidsinstantie en de inschrijvers centraal op te slaan.

\

Beveiliging en verificatie:

De software biedt beveiligingsmechanismen om ervoor te zorgen dat de gegevens en communicatie tijdens het aanbestedingsproces veilig zijn en dat de inschrijvers worden geverifieerd volgens vastgestelde normen.

\

Evaluatie en scoring:

De oplossing kan inschrijvingen evalueren en beoordelen op basis van vooraf bepaalde criteria, zoals technische capaciteiten, ervaring, prijsstelling, duurzaamheid en kwaliteit.

\

Rapportage en analyse:

Het biedt uitgebreide rapportage- en analysefuncties, waardoor overheidsinstanties inzicht krijgen in het aanbestedingsproces en de prestaties van leveranciers.

\

Integratie en schaalbaarheid:

Smart tendering software kan integreren met andere systemen, zoals ERP (Enterprise Resource Planning) en CRM (Customer Relationship Management), en kan schaalbaar zijn om aan te passen aan de behoeften van verschillende projecten.

Het gebruik van een smart tendering software oplossing kan leiden tot aanzienlijke voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenbesparing, verhoogde efficiëntie en verbeterde besluitvorming. Het maakt het aanbestedingsproces transparanter, eerlijker en competitiever, wat uiteindelijk resulteert in het selecteren van de meest geschikte leveranciers voor overheidsprojecten en zakelijke initiatieven.

  • Opdrachtgever & Engineering management: automatisch wekelijkse  betrouwbare stand van zaken ipv sporadisch energie verslindend manueel verzamelen van de gegevens met risico op verrassingen.
  • Ken het budget niet na de finale oplevering maar analyseer de budgetten op maandelijkse basis inclusief verrekeningen.
  • “Manage by exception” – duidelijk onderscheiden van details en hoofdlijnen wat bijdraagt tot het sneller kunnen nemen van beslissingen.

  • Prijsopgaves opladen met AI erkenning die administratie kan herleiden van dagen en weken tot uren.
  • Afstemming tussen de verschillende bouwpartners verloopt vloeiend en gemakkelijk via de ingebouwde chatfunctie die de tornado van de ellenlange kettingmails vervangt.
  • Nulstaten, meetstaten en verrekeningen worden automatisch opgenomen in het budget.

  • De aannemer maakt gebruik van dezelfde toepassing maar kan enkel zijn prijzen, in PDF of Excel formaat, opladen en overzien.
  • Integratie met verschillende software pakketten vermijdt dubbele ingave voor de aannemer
  • Overzicht van de verschillende aanbestedingen en prijsevoluties.