Het belang van plannen in een bouwbedrijf

Planning van bouw
Planning bouw

Planning bouw

Heb je soms het gevoel dat je als bouwbedrijf meer kan bereiken of dat je veel tijd verliest voordat je resultaat boekt? Een uitgewerkte planning zou daar verandering in kunnen brengen. ASP is een productiviteitstool van UPrince. De software verhoogt de productiviteit door het project snel en gemakkelijk in te delen in ikea pakketten die in 1 dag uit te voeren zijn.

Voor bouwbedrijven van A tot Z kan deze tool hulp bieden. Alle betrokken partijen kunnen in de keten worden opgenomen: van bouwheer tot architect en van studiebureau tot aannemer.  Hieronder enkele voordelen van plannen en hoe UPrince je daarbij kan helpen.

Voordelen van plannen

Het eerste voordeel van plannen is dat je een overzicht hebt van wat er allemaal moet gebeuren. Dat zorgt voor een gevoel van controle over de belangrijkste zaken. Het tweede voordeel dat daarbij aansluit, is dat je geen tijd verliest met nadenken over wat er moet gebeuren.

Door dat er informatie wordt gedeeld met de bouwbedrijven en dat  er contact wordt gehouden, zal er een betere voorbereiding zijn waardoor er dus ook minder stress optreedt. Werknemers kunnen door een goede voorbereiding ook de hele dag werken zonder dat ze moeten wachten op materiaal of tools. Door duidelijke instructies zullen de taken bovendien ook onmiddellijk goed uitgevoerd worden.

Met een planning gebaseerd op alle taken voor de komende weken of maanden, gaat de werking vlotter en verbetert het resultaat aanzienlijk. Het plannen geeft een gevoel van voldoening wanneer je een taak kan finaliseren en afvinken.  UPrince zorgt ervoor dat de voorbereidingen van vorige werken kunnen worden hergebruikt, verrijkt met de ‘lessons learned’ van het verleden. Daardoor kan de winst verhogen met 10% of meer! Hiermee kan dan geïnvesteerd worden in nieuw materiaal.

Door een goede planning in de bouw verhoogt de productiviteit van de werknemers wat dan weer zorgt voor betere bedrijfscijfers. Het plannen van taken heeft dus effect op je omzet en groei.

Daarboven zorgt een planning ook voor rust in jouw hoofd en in dat van je medewerkers. Een goede planning voorkomt situaties van stress.  Iedereen is immers goed voorbereid en kan makkelijker inspelen op onverwachte wendingen. Er ontstaat een betere samenwerking wat alleen maar bevorderlijk is voor je bedrijf.

Aandeel van UPrince in de planning

Verlies je te veel tijd aan administratieve taken en het lezen van talloze mails? Dan kan UPrince je helpen! Naast de software die helpt om een overzicht te houden van de administratie en het samenwerken vergemakkelijkt, biedt UPrince ondersteuning bij het plannen in de bouw.

Aan de hand van de werkervaring die UPrince heeft opgedaan de afgelopen 25 jaar, geeft het team aangepast advies aan je bedrijf. De software is een middel dat kan worden gebruikt om positieve en negatieve zaken te analyseren. Op die manier gaat UPrince op zoek naar de pijnpunten in je bedrijf. Aan de hand van het leren plannen worden die dan opgelost. Plannen zal je bedrijf doen groeien en dat is exact het doel van UPrince. Met behulp van software met digitale agenda kunnen de belangrijkste taken worden uitgevoerd.  Een logboek wordt ingezet zodat de keuzes in het verleden altijd terug kunnen worden bekeken.

Ben je vaak onderweg of op de werf? Ook dan biedt UPrince een handige oplossing met zijn All-in-one UPrince Management App. Wil je meer weten over hoe een goede planning op te zetten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wil u bijleren over projectmanagement, clean desk, productiviteit of planning in de bouw? Contacteer ons!

Zin om samen te werken?