Hoe clean desk de productiviteit verhoogt

Clean desk is de letterlijke vertaling van een ‘proper bureau’. Een opgeruimd werkblad of werkplaats kan de productiviteit van jouw werknemers enorm verhogen. Je zorgt er het best voor dat je bureau op het einde van de werkdag er zo netjes mogelijk bijligt. Zo kun je de volgende dag vlot starten. Het is een ideaal scenario dat niet altijd even gemakkelijk te bereiken is. Toch zijn er genoeg redenen om het clean desk principe te overwegen voor jouw bedrijf.

Voordelen van productiviteit 

Het grootste voordeel is natuurlijk een meer focus. ’s Morgens de werkdag moeten beginnen aan een rommelig bureau en met een overvolle mailbox, zorgt voor meer afleiding en dus minder concentratie. Bovendien kun je met een clean desk ook makkelijker inpikken waar je gebleven was en je planning verder afwerken.

Naast de productiviteitsverhoging, laat je als bedrijfsleider ook een betere indruk na als je bureau niet altijd overvol ligt. Clean desk is dus voordelig voor je imago. Daarnaast maakt het ook flexibele werkplekken op kantoor mogelijk. Vertrouwelijke informatie berg je in elk geval best op. Clean desk zorgt voor een propere werkomgeving en een zuiver geweten.

Bij UPrince starten we met 3 korte sessies die jou meer rust, controle en overzicht zullen bieden. Na elke sessie is er direct resultaat: een proper bureau (en dus een hogere productiviteit), een mailbox die een pak minder vol zit en een planning die logisch en haalbaar is. Zo verlies je veel minder tijd.

Wil je graag de productiviteit verhogen met clean desk?

Contacteer ons dan via info@uprince.com. Samen bekijken we hoe we jouw productiviteit kunnen verhogen.

Productiviteit in de bouwsector